احتمال اعزام نشدن رکابزنان سرعت ایران به قهرمانی آسیا

وضعیت بحرانی دوچرخه‌سواری سرعت ایران؛ چالش‌ها و چشم‌انداز آینده

فدراسیون دوچرخه‌سواری با چالش‌های جدی در بخش سرعت روبروست. محمد ابوحیدری، سرمربی تیم ملی سرعت، در گفتگو با ایسنا به عقب‌ماندگی چشمگیر این رشته اشاره کرد. او دلایل این وضعیت را مشکلات اقتصادی و در نتیجه، کمبود تجهیزات با کیفیت، به همراه کناره‌گیری گروهی از دوچرخه‌سواران حرفه‌ای، عنوان نمود.

برنامه‌ریزی فدراسیون بر روی کشف و پرورش استعدادهای جوان متمرکز شده است. هر ماه اردوهای تمرینی برای ۶ دختر و ۶ پسر نوجوان و جوان برگزار می‌شود و آزمون‌های سنجش توانایی انجام می‌پذیرد. دوچرخه‌سوارانی که به رکوردهای مورد نظر برای قهرمانی آسیا برسند، به این مسابقات اعزام می‌شوند، در غیر این صورت در کاپ‌های آسیایی شرکت خواهند کرد. فدراسیون اعزام به کاپ‌های آسیایی را به عنوان جایگزین قهرمانی آسیا تضمین کرده است.

ابوحیدری با بیان اینکه احتمال اعزام نشدن تیم به قهرمانی آسیا وجود دارد، به نبود پیست چوبی استاندارد و همچنین کمبود مناسب تجهیزات اشاره کرد. وی بر تمرکز بر کشف استعدادهای نوجوان و اهمیت شرکت آنها در مسابقات جهانی برای کسب تجربه تاکید نمود. او دوره موفقیت تیم ملی در مدیریت آقای قمری را یادآوری کرد و آن را به شرایط اقتصادی مناسب و حمایت کافی از دوچرخه‌سواران مرتبط دانست. وی معتقد است عدم حمایت از دوچرخه‌سواران سابقه دار، باعث ایجاد فاصله نسلی شده است.

ابوحیدری در مورد انتقادات به رکوردهای ورودی تیم ملی، توضیح داد که رکوردهای تعیین شده قبلا توسط دوچرخه‌سواران ایرانی ثبت شده‌اند. او همچنین به اجازه تمرین با مربیان خصوصی برای دوچرخه‌سواران بزرگسال اشاره کرد و گفت این دوچرخه‌سواران می‌توانند هر زمان که آماده باشند، درخواست رکوردگیری دهند. با وجود این، حتی رسیدن به این رکوردها هم به معنای مدال‌آوری قطعی در مسابقات آسیایی نیست.

وی بر ضرورت حمایت مالی فدراسیون برای احیای دوچرخه‌سواری سرعت تاکید کرد و گفت برگزاری اردوهای متعدد، اعم از داخلی و خارجی، ضروری است. اما پیش از آن رکابزنان باید به حد مطلوب رکورد در داخل کشور برسند. ابوحیدری با بیان اینکه در حال حاضر تعداد کمی از دوچرخه‌سواران بزرگسال رکوردهای قابل قبولی دارند، بر اهمیت همکاری پیشکسوتان در آموزش نسل جدید تاکید کرد.

در حال حاضر ۵ دختر و ۳ پسر نوجوان در اردو هستند. پس از تست گیری‌ها، ۶ دختر و ۶ پسر در اردوی بعدی حضور خواهند داشت. محمد امین رحیم آبادی، دوچرخه‌سوار بزرگسال، به دلیل خدمت سربازی و نرسیدن به رکورد مورد نیاز در قهرمانی آسیا حضور نخواهد داشت اما برای سال آینده آماده می‌شود. امیرعلی قناد، دوچرخه‌سوار مقیم استرالیا، نیز شانس شرکت در قهرمانی آسیا را دارد، مشروط بر اینکه رکوردهای مناسبی ثبت کند.

ابوحیدری در پاسخ به گلایه دختران بزرگسال، گفت تمام دوچرخه‌سواران می‌توانند برای رکوردگیری به فدراسیون مراجعه کنند. رکوردهای تعیین شده ملاک مسابقات نیستند و فقط برای ارزیابی توانایی‌ها به کار می‌رود.

پایگاه خبری ورزشکاران ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *