رکوردداران ریاست در هیات‌های فوتبال/ صندلی‌های دوست‌داشتنی!

## ریاست در هیات‌های فوتبال: چرا صندلی‌ها “مادام‌العمر” شده‌اند؟

امسال شاهد برگزاری انتخابات ریاست هیات‌های فوتبال در چندین استان خواهیم بود. حسین باجیوند، برای سومین بار متوالی به عنوان رئیس هیات فوتبال قزوین انتخاب شده است. او ۱۲ سال به عنوان رئیس هیات فوتبال این استان خدمت کرده است.

در هفته جاری، انتخابات ریاست هیات‌های فوتبال استان‌های خراسان رضوی و اصفهان برگزار خواهد شد.

به این بهانه، به بررسی سابقه ریاست در هیات‌های فوتبال برخی استان‌ها می‌پردازیم.

**رکوردداران ریاست در هیات‌های فوتبال ایران**

جواد ششگلانی، رئیس هیات فوتبال آذربایجان شرقی، با شش دوره ریاست در صدر این لیست قرار دارد. او در ۲۴ سال گذشته به طور مداوم در این سمت حضور داشته است.

در آذربایجان غربی، علی اصغر ملکانی در حال گذراندن سومین دوره ریاست خود است. او در ۱۰ سال گذشته رئیس هیات فوتبال این استان بوده و دو سال دیگر نیز در این سمت خواهد بود.

قربانعلی الماسخانه، در فروردین امسال برای چهارمین بار متوالی به عنوان رئیس هیات فوتبال گیلان انتخاب شد و ۱۶ سال به عنوان رئیس این هیات فعالیت خواهد کرد. صمد نوتاش نیز در سومین دوره ریاست خود در هیات فوتبال اردبیل قرار دارد. حسین جعفرزاده نیز در خراسان شمالی ۱۲ سال به عنوان رئیس هیات فوتبال این استان خدمت کرده است.

طهمورث حیدری، عضو هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال و رئیس امور استان‌های این فدراسیون نیز برای سومین بار متوالی به عنوان رئیس هیات فوتبال چهارمحال و بختیاری انتخاب شده است.

**چرا ریاست در هیات‌های استانی “مادام‌العمر” شده است؟**

فدراسیون فوتبال می‌تواند با وضع قوانین جدیدی مانند محدود کردن تعداد دوره‌های ریاست جلوی ایجاد شائبه “باند بازی” را در استان‌ها بگیرد و باعث تزریق افکار جدید به فوتبال ایران شود.

با این حال، در بند ۶ ماده ۲۰ اساسنامه هیات‌های استانی انتخاب مجدد رئیس، نواب رئیس و اعضای هیئت رئیسه هیات‌های فوتبال مجاز شناخته شده است. به عبارت دیگر، این افراد می‌توانند “مادام العمر” عضو هیئت رئیسه هیات‌های فوتبال باشند.

** اساسنامه هیات‌های استانی ناقض اساسنامه فدراسیون فوتبال**

اساسنامه هیات‌های استانی باید تابع اساسنامه بالادستی خود، یعنی فدراسیون فوتبال باشد. این موضوع در بند یک ماده ۷ اساسنامه هیات‌های استانی نیز اشاره شده است. اما بند ۶ ماده ۲۰ اساسنامه هیات‌های استانی ناقض بند ۳ ماده ۳۳ اساسنامه فدراسیون فوتبال است. در این ماده نوشته شده هیچ شخصی نمی‌تواند حتی با عناوین دیگر بیش از سه دوره متوالی یا متناوب در هیئت رئیسه فدراسیون حضور داشته باشد.

جای سؤال است که چرا فدراسیون فوتبال تا کنون اقدام برای حل این مسأله نکرده و چرا اجازه می‌دهد فردی که ۲۰ سال در یک سمت حضور داشته است، مجدداً برای این سمت نامزد شود؟ چه کسی روی عملکرد این افراد نظارت دارد تا اگر عملکرد شایسته‌ای نداشته باشند، آن‌ها را عزل کند؟

**معیار نامزدی در ریاست هیات‌های استانی چیست؟**

در اساسنامه هیات‌های استانی ۴۴ مورد ذکر شده است که با استناد به آن افراد نامزد ریاست هیات فوتبال می‌شوند. برای مثال یک فرد می‌تواند صرفاً با یک بار حضور در تیم ملی فوتبال برای انتخابات ریاست فدراسیون ثبت نام کند اما نمی‌تواند برای انتخابات ریاست هیات فوتبال این کار را انجام دهد چرا که باید حداقل ۵۰ بازی ملی داشته باشد؛ به عبارت ساده‌تر حداقل ۶ یا ۷ سال به طور فیکس برای تیم ملی بازی کرده باشد. همین موارد نشان می‌دهد که معیار درستی در انتخاب ریاست هیات‌های استانی وجود ندارد.

پایگاه خبری فرصت نیوز

رکوردداران ریاست در هیات‌های فوتبال/ صندلی‌های دوست‌داشتنی!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *