جرقه امید در دل وزنه‌برداری

“`html

مسابقات جهانی وزنه‌برداری ۲۰۲۴ بحرین، نویدبخش آینده‌ای درخشان برای وزنه‌برداری ایران بود. ده وزنه‌بردار مرد کشورمان در این رقابت‌ها شرکت کردند و با کسب یک مدال طلا، سه نقره و شش برنز، عملکردی قابل‌توجه از خود به نمایش گذاشتند.

اگرچه تنها یک مدال طلا نصیب ایران شد، اما این طلا ارزشی بی‌نظیر داشت. علیرضا یوسفی ۲۱ ساله، در مبارزه‌ای نفس‌گیر با غول گرجی، لاشا تالاخادزه، موفق به کسب مدال طلای دوضرب شد و طلسم تالاخادزه را شکست. (لازم به ذکر است تالاخادزه در سال ۲۰۱۵ نتوانست مدال طلای دوضرب را کسب کند.)

تیم اعزامی به بحرین، متشکل از جوانان مستعد با میانگین سنی ۲۲ سال بود. عملکرد این تیم نشان از آینده‌ای روشن برای وزنه‌برداری ایران دارد.

در سال‌های اخیر، وزنه‌برداری ایران نتوانسته بود انتظارات را برآورده کند، به‌ویژه در بازی‌های آسیایی هانگژو و المپیک پاریس. این امر انتقادات زیادی را متوجه فدراسیون کرد. اما با وجود این تیم جوان و بااستعداد، می‌توان به آینده امیدوار بود. البته، شرط آن، عدم غفلت فدراسیون از این جوانان و حمایت از آن‌ها برای شکستن رکوردها و موفقیت در بازی‌های آسیایی ناگویا و المپیک لس‌آنجلس است که معیار اصلی ارزیابی موفقیت فدراسیون به شمار می‌رود.

وزنه‌برداران جوانی چون علی عالی‌پور و علیرضا معینی، در ابتدای دهه بیست سالگی خود، سال‌ها می‌توانند در عرصه رقابت بدرخشند.

علیرضا نصیری، ابوالفضل زارع و آریا پایدار، هرچند در این مسابقات به مدال نرسیدند، اما با افزایش اعتماد به نفس، می‌توانند در آینده به جمع مدال‌آوران بپیوندند. نصیری در این مسابقات شانس بالایی برای کسب مدال داشت، اما در یک حرکت حیاتی، وزنه را از دست داد.

علی داودی با ثبت رکورد مجموع ۴۵۹ کیلوگرم، نایب قهرمان جهان شد. این رکورد، تا پیش از این در کارنامه او نبود. داودی همواره از پیشرفت‌های خود در دسته فوق سنگین خبر می‌داد و در بحرین تا حدودی به وعده خود عمل کرد.

علیرضا یوسفی که در رده جوانان افتخارات زیادی کسب کرده بود، در رده بزرگسالان نیز با مهار وزنه ۲۶۲ کیلوگرم در حرکت دوضرب، مدال طلای دوضرب و برنز مجموع را به‌دست آورد و شگفتی‌ساز مسابقات شد. آینده‌ای درخشان برای این وزنه‌بردار جوان پیش‌بینی می‌شود.

مهدی کرمی نیز توانست اولین مدال مجموع ایران در دسته ۱۰۹ کیلوگرم مسابقات جهانی را کسب کند. او پیش از این، مدال نقره یک ضرب این دسته را به‌دست آورده بود.

در این میان، تنها مصطفی جوادی عملکرد ضعیفی داشت و حذف وی شاید بهتر است توسط خود او توضیح داده شود.

در حال حاضر، تیم ملی وزنه‌برداری از نفرات جوان و بااستعداد و همچنین وزنه‌برداران باتجربه و با پیشرفت قابل‌توجه تشکیل شده است. وظیفه فدراسیون، حمایت از این تیم برای موفقیت در بازی‌های آسیایی ۲۰۲۶ و المپیک لس‌آنجلس است تا از شمردن در جمع فدراسیون‌های ناکام، جلوگیری شود.

نتایج نمایندگان ایران در قهرمانی جهان:

دسته ۸۱ کیلوگرم: رضا باغی، چهاردهم شد.

دسته ۸۹ کیلوگرم: مصطفی جوادی، حذف شد.

دسته ۹۶ کیلوگرم: علی عالی‌پور، دو مدال برنز (دوضرب و مجموع)

دسته ۹۶ کیلوگرم: علیرضا معینی، مدال نقره یک ضرب و هفتمی مجموع

دسته ۱۰۲ کیلوگرم: علیرضا نصیری، ششم و ابوالفضل زارع، هشتم شدند.

دسته ۱۰۹ کیلوگرم: مهدی کرمی، دو مدال برنز (دوضرب و مجموع)

دسته ۱۰۹ کیلوگرم: آریا پایدار، نهم شد.

دسته ۱۰۹+ کیلوگرم: علی داودی، دو مدال نقره (دوضرب و مجموع) و یک برنز (یک ضرب)

دسته ۱۰۹+ کیلوگرم: علیرضا یوسفی، طلای دوضرب و برنز مجموع

پایان پیام

جرقه امید در دل وزنه‌برداری

جرقه امید در دل وزنه‌برداری

جرقه امید در دل وزنه‌برداری

باشگاه خبری ورزشکاران ایران

“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *