چرا ورزشکاران نباید الکل و مخدر مصرف کنند؟

“`html

داشتن ۴۰ درصد چربی بدن نشانگر چاقی است، ۱۵ درصد معمول و نرمال محسوب می‌شود و ۵ درصد در ورزشکاران حرفه‌ای دیده می‌شود. راه رسیدن به تناسب اندام و سلامتی، تغذیه‌ای متعادل از پروتئین، سبزیجات، مغزها، دانه‌ها، میوه و اندکی کربوهیدرات، به همراه حذف قند و فعالیت ورزشی منظم و متنوع با شدت بالا، و یادگیری ورزش‌های جدید در طول زندگی است.

رژیم غذایی صحیح، انرژی، نشاط و سلامت فکری را افزایش می‌دهد. مطابق با تحلیل مرتضی محمدی، فیزیولوژیست ورزشی، ورزشکاران به برنامه‌های تمرینی متناسب با سطح خود نیاز دارند. سابقه ورزشی، وضعیت جسمانی و آمادگی فعلی، تعیین‌کننده میزان ضرورت این برنامه‌ریزی است.

ورزشکاران مبتدی به دو عامل شدت و حجم تمرین نیاز دارند. روش محتاطانه برای افراد تازه کار، کاهش نصف شدت یا حجم تمرین به مدت حداقل دو هفته است. به مرور زمان و با پیشرفت ورزشکار، این شدت و حجم قابل افزایش است. شدت تمرین به میزان نیروی تولیدی ورزشکار بستگی دارد و از طریق تغییر بار، سرعت یا حجم قابل تنظیم است.

مربیان باید با استفاده از وزنه‌های سبک‌تر و کاهش حجم تمرین، روی تکنیک تمرکز کنند. مصرف الکل و مواد مخدر، خطر رابدومیولیز ( آسیب عضلات) را افزایش می‌دهد و باید از آن اجتناب شود. برخی داروها مثل استاتین‌ها هم این خطر را بالا می‌برند.

نوشیدن آب بدون احساس تشنگی، برای کاهش وزن در حین ورزش فایده‌ای ندارد و خطر هیپوناترمی (کاهش سدیم خون) را افزایش می‌دهد. هیپوناترمی می‌تواند به دلیل مصرف بیش از حد مایعات و باور غلط نوشیدن آب به هر میزان ممکن در طول تمرین ایجاد شود.

در نهایت، تناسب اندام و سلامت، هدفی دست‌یافتنی با رژیم غذایی مناسب و تمرین منظم است.

باشگاه خبری ورزشکاران ایران

“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *